Nærområdet

Hvordan smaker en norsk sommer? Litt surt akkurat i det tennene går gjennom epleskallet. Men det aller viktigste er den deilige følelsen av spenning i magen. Og så gjelder det å få beina på bakken og løpe alt man kan.

Slang er underkjent. Eplehager er et gode i et liv. Kolbotn er et klassisk norsk sted. Her er mye kart blitt høstet i smug fra trærne, og lyden av små føtter som løper mellom hus, hager, trær, busker og naboer henger fortsatt igjen i luften.

Hager er en velsignelse, også for dem som ikke eier dem. Det rare er at Kolbotn bare ligger et lite skritt fra Oslo. Et eller annet sted syd for Ljan går grensen. Gå over. Det er så nært byen du kan komme uten å være i den, og med alle fordelene det byr på.

Kolbotn har mye skog og vann. Det er store friarealer for alle som er glade i å være i naturen. Nærheten til marka betyr mye for dem som bor her. Men like viktig er nærheten til sjøen.

Kolbotnvannet gir vann til Gjersjøen, som er ferskvann og drikkevannskilde for både Oppegård og Ås. Midt i Kolbotnvannet ligger de to øyene Storøya og Vesleøya.

Den gamle sveitservillaen som heter Tårnhuset, ble bygget i 1912. Uten tårn. Tårnet kom i 1917, med utkikksplattform og flaggstang på toppen. Huset var det første på Kolbotn som fikk innlagt elektrisitet. I dag ligger Gamle Tårnhuset Restaurant her. Og tradisjonen tro: Huset har hett både Solborg, Villa Hoelstad og Tårngården tidligere.

OM KOLBOTN

Kolbotn er kommunesentrum i Oppegård kommune, Akershus fylke. Oppegård hører også til Follo region sammen med Nesodden, Frogn, Ås, Ski, Vestby og de sørlige delene av Enebakk kommune. Legendariske Ingierstrand bad ligger i Oppegård.

Det bor rundt 6.000 mennesker på Kolbotn, og i Oppegård kommune nærmere 25.000. Mange av disse jobber i Oslo siden det bare er 13 km herfra til Oslo sentrum.

Både norske bedrifter og mange store, internasjonale konsern holder til her.

Kolbotn IL er et av Norges største idrettslag med nærmere 4000 medlemmer. Spill håndball, fotball, amerikansk fotball (Kolbotn Hunters), basket eller volleyball. Driv med turn, svømming, sykling, seiling og orientering om sommeren og alle varianter av ski og snøbrett om vinteren. I området finnes både kunstgressbaner, svømmehall, slalåmbakker, lysløype, båthavn og badestrender.
Tilbudene dekker alle aldersgrupper, og her er gode seniorlag og aktive miljøer for handikappidrett. Sofiemyr stadion er godkjent for toppseriespill i fotball.

Litt syd for Kolbotn, ved Kongeveien, ligger Oppegård Golfklubb. Her er det stor aktivitet med mange grupper og turneringer.

Men kanskje vil du heller spille teater? Oppegård amatørteater huser mange glade skuespillere og setter jevnlig opp forestillinger. Kulturhuset Kolben er generelt et viktig samlingspunkt med bibliotek, kino, konserter og mange andre kulturaktiviteter som for eksempel kor og kulturskole.

Kolben er også hjemmearena for blåseorkesteret Kolbotn Konsertorkester, ett av landets ti elitekorps. For de helt unge finnes det selvsagt skolekorps. Her kan alle som vil delta.

Kontakt oss